· 

LIA: GATETA ES FRACTURA LES DUES TÍBIES I EL TALÓ

El cas daquest més ens portarà a tractar i acompanyar la LIA en la seva recuperació després dun greu accident en el que es va fracturar les dues tíbies i el taló.

 

 

Els cadells com la LIA són inquiets i intrèpids, però a vegades aquest caràcter els hi pot donar més dun ensurt. La nostra companya va caure des del seu pis i després de ser atesa durgència i confirmar que totes les constants vitals estaven estables es va plantejar arreglar les seves fractures.

 

 

En pacients tant joves la cicatrització de los és molt ràpida i resoltes amb celeritat les fractures tenen bon pronòstic. Un dels principals riscos quan operem cadells de fractures, és la lesió ja sigui per laccident o durant la cirurgia de les línies de creixement (imatge 1); aquestes línies permeten el creixement en longitud de los i si es lesionen en poden frenar el creixement o desviar lextremitat, així doncs és de vital importància mantenir-les íntegres sempre que sigui possible.

 

 

A la Lia li vàrem col·locar fixadors externs (imatge 2) que respecten millora les lesions de la nostra pacient i seran implants que es trauran un cop hagi conclòs el procés de cicatrització (imatge 3); juntament amb un cerclatge per resoldre la fractura del calcani (taló) (imatge 4)

 

La Lia ha hagut de fer un repòs estricte durant 6 setmanes però actualment està totalment recuperada de les seves fractures i torna a ser la trapella de sempre.

 

 

Un cop més gràcies a tots/es els que heu col·laborat perquè la Lia torni a caminar i jugar com un cadell més.

 

 

 

TERRAMASCOTES

Escribir comentario

Comentarios: 0