Articles

LES PAPARRES

A la nostra zona les paparres estan representades per dues grans famílies: IXODIDAE (paparres dures) i RHIPICEPHALUS SP. (paparra cafè del gos)

 


LEISHMANIOSIS

Malaltia provocada per un paràsit (Leishmania) que s’introdueix a l’animal després de la picada d’un mosquit (Flebotomus).


GOS GERIÀTRIC

Solem esperar certs canvis en els nostres companys a mesura que envelleixen. Aquest canvis no necessàriament són les mateixos per tots els individus a la mateixa edat i a la mateixa raça


El Nadal i els perills per les nostres mascotes

Les èpoques nadalenques representen un període de molts canvis per les nostres mascotes; arbres, flors, accessoris de decoració nadalencs diversos, així com els canvis a les nostres rutines habituals, poden ser un perill si no prenem les mesures de protecció apropiades.

HIPERTIROIDISME FELI

Es tracte d’una malaltia que afecta una proporció important de gats d’edat avançada. És l’excessiva producció de tiroxina de la glàndula tiroides augmentant la taxa metabòlica del pacient, si bé és cert que pot aparèixer tant en gossos com gats, els segons solen ser molt més freqüents.


DIABETIS FELINA

Tenim dues presentacions principals no complicada i complicada, les troballes clíniques així com les proves diagnòstiques ens permetran incloure els nostres pacients en un grup o l’altre.


GAT GERIÀTRIC

Així com l’esperança de vida de les persones ha augmentat la dels gats també; de fet el percentatge de gats majors de 6-7 anys s’ha duplicat i en el nostre dia a dia de la clínica cada cop, afortunadament, veiem pacients d’edat més avançada.


FÒBIA ALS PETARDS

Una proporció important dels nostres gossos té por al petards i pocs són els que s’adrecen al veterinari per controlar-ho si no és que aquesta fòbia genera molèsties i d’aquests no tots es tracten d’una manera efectiva.

LES ESPIGUES

Amb l’arribada del bon temps tant les nostres mascotes com nosaltres solem passar més temps a l’exterior, aquestes activitats a l’aire lliure són ideals per l’exercici i gaudir dels nostres companys però hem d’anar amb cura amb un petit però potencialment molest inconvenient: LES ESPIGUES!!


LA PARVOVIROSIS

 

Es tracte d’una malaltia d’origen víric produïda principalment per el parvovirus caní tipus 2 (PVC-2)  que afecta principalment als cadells de gossos (menys de 6 mesos) i es manifesta amb vòmits i diarrees freqüents, abatiment, inapetència entre altres símptomes.


LA PROCESSIONÀRIA DEL PI

Com cada any per aquestes dates les nostres mascotes s’exposen a un perill conegut la processionària; si bé un problema recurrent, enguany degut a les temperatures més suaus hi ha un augment de la població d’aquest oruga.


TRAUMATOLOGIA