FÒBIES ALS PETARDS

Una proporció important dels nostres gossos té por al petards i pocs són els que s’adrecen al veterinari per controlar-ho si no és que aquesta fòbia genera molèsties i d’aquests no tots es tracten d’una manera efectiva.

És un problema que es pot identificar fàcilment i que té un marge de tractament molt variable, depenent del caràcter del pacient, de la previsió amb la que es tracti i del nivell de fòbia del nostre gos.

 

1- COM ES PRESENTA: 

Quan veiem cert grau d’intranquil•litat en moments concrets (celebracions, Sant Joan previ, agitació a l’ambient,…) 

Quan s’observen comportaments anormals com vocalitzacions, destrossa d’objectes, orina o defeca dins de casa o en llocs que no son normals.

Tendència a amagar-se o seguir-nos de forma nerviosa

 

2- COM PODEM ACTUAR:

A nivell d’atenció és important que no es trobin sols, no marxar en dates assenyalades, no castigar ni recompensar comportaments estranys en aquestes situacions estressants. Permetre un lliure moviment i accés a zones i persones pot ajudar a calmar i minimitzar l’ansietat de les nostres mascotes.

 

3- TRACTAMENT MÈDICS (amb un previsió):

Juntament amb els consells d’actuació es pot reforçar amb la utilització de fàrmacs (Trankimazin, Tranxilium, Valium,...) sempre prescrits pel veterinari pertinent.

L’ús de feromones i teràpies alternatives cada cop és una forma més acceptada i amb efectes corroborats per diversos estudis que n’avalen l’efectivitat.

 

Segons el cas podem necessitar una o diverses d’aquestes eines, no dubteu en consultar-nos i us aconsellarem la que millor s’escaigui a la vostra situació. 

 


Clara i lògica explicació pel que els tenim gossos que tenen por als petards. Consells fàcils de seguir i que poden ajudar-los.
Clara y lógica explicación para lo que los tenemos perros que tienen miedo a los petardos. Consejos fáciles de seguir y que puden ayudarles

 

¡¡TERRAMASCOTES us desitja una feliç revetlla de Sant Joan!!!