CAMPAÑA DE CASTRACIÓ MASCLE

CAMPANYA D'ESTERILITZACIÓ GOS

ANÀLISI DE SANG

ELECTROCARDIOGRAMA

CASTRACIÓ

CAMPANYA D'ESTERILITZACIÓ GAT

ANÀLISI DE SANG

CASTRACIÓ


AVANTATGES DE L’ESTERILITZACIÓ DEL MASCLE

 

1-     REDUEIX LA DOMINÀNCIA I AGRESSIONS

 

Això es deu a la reducció de testosterona, de tota manera si el pacient presenta una actitud agressiva i dominant ja consolidada per una mala socialització és possible que la cirurgia no corregeixi per si sola el problema si no afegim teràpies conductuals.

 

2-     REDUEIX EL RISC DE SER ATACAT PER ALTRES MASCLES

 

Tot i que el nostre company no mostri un comportament agressiu pot ser que per altres mascles representi un possible rival i despertar una resposta agressiva

 

3-     POT REDUIR CONDUCTES SEXUALS INAPROPIADES

 

Els mascles sencers poden muntar altres mascles, femelles, objectes o persones. Si bé és un comportament que es pot presentar en moments d’excitació, dominància, manca d’exercici o una incorrecte educació; l’esterilització redueix significativament aquest comportament

 

4-     SOBREEXCITAMENT EN ÈPOQUES DE CALOR

 

Els mascles poden detectar una femella en zel a molta distància i no poder accedir a la font de l’estímul combinat amb altes temperatures i pacients de risc (races grans o gegants/patologies respiratòries entre d’altres) poden derivar en un cop de calor que pot resultar fatal pel pacient.

  

5-     REDUEIX EL RISC DE MALALTIES PROSTÀTIQUES

 

El 80% dels mascles sencers de més de 5 anys poden presentar una hiperplàsia prostàtica que condueix a dificultat per orinar o altera el trànsit intestinal.

 

Aquests pròstates tenen un índex més alt de presentar nodulacions o quistos (sèptics o asèptics) que no sempre es poden tractar mèdicament i sovint requereixen una cirurgia abdominal.

 

6-     LA CASTRACIÓ PREVEU EL CÀNCER TESTICULAR

 

Sobre el 7% dels mascles sencers desenvolupen tumors testiculars, la castració elimina el testicle i conseqüentment la presència del tumor.

 

Els mascles criptòrquids (el testicle no s’ha allotjat a l’escrot i pot trobar-se tant abdominal com inguinal) tenen fins a 14 vegades més probabilitats de desenvolupar un tumor testicular.

 

7-     REDUEIX EL RISC DE FÍSTULES PERIANALS

 

Es tracta d’una patologia dermatològica caracteritzada per fístules supuratives de difícil tractament i pronòstic reservat que requereix tractaments agressius, és dolorós. Frustrant tant pel propietari com pel veterinari.

 

Hi ha races predisposades per aquesta patologia com el pastor alemany, el setter irlandès o leonberguer.

  

8-     CONTROL DE POBLACIÓ

 

Les cadellades descontrolades deriven en gossos que poden no tenir llar i acabar abandonats o en una protectora.

 

Alguns dels nostres companys poden tenir problemes genètics que si els desconeixem i permetem que reprodueixi  transmetrà als descendents, perpetuant una línia de pacients malalts que requeriran tractaments des de mèdics a quirúrgics, en alguns casos amb una qualitat de vida molt limitada.